Het Pistool

Het is mei 2017.

Het laatste nieuwtje: In juli van dit jaar 2017 verschijnt mijn volgende boek.

Het is getiteld HET PISTOOL, en het is bedoeld voor jongeren vanaf ongeveer 13 jaar. Uitgeverij Clavis.

INHOUD van HET PISTOOL:

Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1945, als de bevrijding nog ‘vers’ is.

Ergens op het Twentse platteland woont Jan, die op een dag het pistool pikt van een Canadese soldaat. Een pistool met drie kogels… Zal hij hiermee wraak kunnen nemen op de verraderlijke politieman, die zijn vader heeft uitgeleverd aan de Duitsers?

Thuis ligt er dat briefje, waarin staat dat zijn vader een bombardement op een Duitse fabriek niet heeft overleefd.

Op een dag kloppen twee zwervende meisjes bij hem aan, Loes en Ziska. Ze blijven logeren, maar ze doen wel erg vaag over waar ze vandaan komen. Toch geen NSB-kinderen?  En ondertussen ligt dat pistool in zijn geheime bergplaats. Denkt hij…